Cum a afectat pandemia de Coronavirus industria telefoanelor smart

Pandemia de Coronavirus ne-a afectat pe fiecare dintre noi într-un mod diferit. Fie că ne referim la priorități, la comportamentul de cumpărare sau la rutina de zi cu zi, anul 2020 a fost și continuă să fie o provocare. 

Din punct de vedere economic, majoritatea industriilor au avut de suferit la nivel global. În timp ce unele au văzut creșteri în vânzări, altele au înregistrat scăderi masive. Printre cele mai afectate industrii se numără și industria telefoanelor smart, care încă din timpul primului trimestru al anului s-a confruntat cu diferite obstacole. 

Pe piața europeană industria telefoanelor smart se confruntă cu un declin puternic, înregistrând scăderi de 24% comparativ cu anul 2019. Această diferență vizibilă între 2019 și 2020 se datorează mai multor factori, pornind de la o scădere a cererii și până la dificultăți apărute în procesul de producție. 

Interesul pentru achiziția unui telefon nou este din ce în ce mai scăzut

Source: Unsplash

Așa cum era de așteptat, comportamentele de cumpărare au suferit schimbări bruște care au dus la modificarea priorităților consumatorilor. Interesul pentru achiziția de noi telefoane a scăzut drastic, ca urmare a impactului pandemiei asupra economiei. 

Cum numeroase alte industrii au fost impactate, multe persoane au rămas fără locuri de muncă sau în pericol de a-și pierde principala sursă de venit. Acest lucru a dus la scăderea numărului de telefoane cumpărate la nivel global. Conform Internet Data Corporation (IDC) în primul trimestru al acestui an s-au livrat aproximativ 275,8 milioane de telefoane, cu aproape 12% mai puține, dacă e să comparăm cu primul trimestru din 2018. 

Evenimente anuale anulate din cauza pandemiei de Coronavirus

Majoritatea evenimentelor de specialitate au fost anulate odată cu evoluția pandemiei de Coronavirus. Primul eveniment anulat a fost Mobile World Congress din Barcelona, locul de întâlnire al liderilor de pe piața telefoanelor mobile. La scurt timp s-au anulat și evenimente precum E3 (Electronic Entertainment Expo) sau Google I/O, o conferință anuală destinată celor mai buni developeri. 

Aceste anulări au dus la întârzieri în industrie, multe companii fiind nevoite să reprogrameze evenimentele de lansare a noi telefoane sau i-a provocat să găsească idei creative prin care să introducă pe piață ultimele modele.  

Probleme de producție

Nu doar vânzările au fost afectate de această criză. Producția telefoanelor a fost încetinită încă de la începutul anului, când majoritatea fabricilor au început să se închidă, ca măsură pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. De exemplu, Samsung a reușit să producă doar 10 milioane de unități în luna aprilie, comparativ cu 25 de milioane de telefoane în luna martie. Cu toate acestea Samsung a rămas lider în vânzări la nivel mondial, urmat de Apple, Huawei și Xiaomi.

Timpul petrecut pe telefon a crescut

Source: Unsplash

Odată cu izolarea, oamenii au început să petreacă din ce în ce mai mult timp pe telefon, acesta devenind o reală necesitate. Prin urmare, timpul petrecut pe Social Media a crescut considerabil, la fel ca și numărul apelurilor video. 

Aceste schimbări de comportament au fost influențate de măsura distanțării sociale, oamenii având nevoie de interacțiune umană, chiar dacă a fost posibilă doar prin intermediul ecranului telefonului. 

Oamenii preferă să investească în metode de protecție a telefonului

 

 

Din ce în ce mai mulți utilizatori aleg să investească în metode de protecție a telefonului, pentru a prelungi viața dispozitivului. Dacă și tu îți dorești să îți aperi telefonul de șocuri și zgârieturi, îți recomandăm foliile Alien Surface, cele mai performante folii de protecție de pe piața din România. 

Toate foliile vin însoțite de un kit complet de aplicare, pentru ca tu să o aplici singur, din confortul casei tale. Am pregătit și un video care o să te ajute cu acest proces. În plus, te poți înscrie în Programul de Reînnoire a foliei, Alien pe Viață, și îți poți schimba folia ori de câte ori ai nevoie fără să achiți contravaloarea unei folii noi. 

Înapoi la blog