Cum poți să protejezi un telefon pliabil?

După cum bine știm, una dintre cele mai valorificate caracteristici ale unui telefon, în momentul achiziției, este ecranul - mai exact dimensiunea acestuia. În ultimul an, producătorii de telefoane mobile au realizat doar modele cu o diagonală ce depășește dimensiunea de 6 inch (aproximativ 15,5 cm).

Acest standard impus și valorificat atât de piață, producători, cât și de comportamentul de cumpărare al consumatorilor, reprezintă doar un simplu proces de evoluție, un fapt ce era de așteptat dacă observăm istoria recentă.

Odată cu instalarea acestui aspect, un alt lucru pe care producătorii l-au observat, în ceea ce privește telefoanele cu un display ce depășește dimensiunea diagonalei de 6 inch, este că încep să devină din ce în ce mai mari, iar rezistența și durata de viață este diminuată datorită mărimii display-ului. 

Pe lângă asta, putem observa cu ușurință că portabilitatea și ideea de device compact nu mai reprezintă o caracteristică fundamentală în ceea ce privește designul general al smartphone-rilor. Dar asta nu înseamnă că nu s-au găsit soluții.

 Noile telefoane pliabile există în multe forme și feluri.

 

Unele dispozitive, cum ar fi Samsung Galaxy Fold sau Huawei Mate X au două ecrane. Când le desfaci, senzația este asemănătoare cu experiența de utilizare a unei tablete. După ce închizi device-ul, cel de-al doilea ecran preia funcțiile.

Alte dispozitive, precum Samsung Galaxy Z Flip se deschid și dezvăluie un ecran tactil de dimensiuni standard. Când telefonul este pliat, un ecran în miniatură din shell-ul exterior afișează notificările și previzualizările aplicațiilor. Dar acum să revenim la subiect. 

alien-surface-samsung-galaxy-fold-cum-poti-sa-protejezi-un-telefon-pliabil

Cum putem proteja un astfel de device? 

 

În momentul de față există o mulțime de soluții care să îți poate prelungi durata de viață a device-ului tău - dar cum facem alegerea corectă?

Mai jos, am luat fiecare metodă de protecție în parte și am prezentat avantajele și dezavantajele pe care le-ar putea avea pentru un telefon precum Samsung Galaxy Fold. 

Husa de protecție

 

O astfel de metodă îți asigură un grad înalt de protecție împotriva șocurilor și zgârieturilor, iar pe lângă asta, o husă de protecție îți oferă posibilitatea să o personalizezi după bunul plac.

În schimb, trebuie să fii conștient că design-ul telefonului tău o să fie afectat, iar cum noi vorbim despre un device pliabil, mai trebuie să iei în calcul și faptul că o parte din funcțiile telefonului s-ar putea să nu fie accesibile.

Cu o durabilitate și un nivel de aderență în plus, o husă este o alegere excelentă dacă ești interesat doar de protecție.

Folia de sticlă

 

Pe lângă rezistența la șocuri și zgârieturi, o folie de sticlă îți oferă un feeling asemănător cu cel original al device-ului. În schimb, cea mai mare problemă a acestui tip de protecție este lipsa elasticității. Cum am spus și mai sus, noi discutăm acum despre Samsung Galaxy Fold.

În cazul în care îți dorești o folie de sticlă pentru acest device, trebuie să știi că nu o să poți avea protecție pe întreaga suprafață a display-ului, iar pe lângă asta, dacă îți dorești cel mai înalt grad de protecție, trebuie să știi că design-ul telefonului tău o să fie afectat. 

Folia de plastic 

 

Când e vorba despre o folie de protecție de plastic, marele avantaj este faptul că nu afectează cu nimic designul telefonului și nici funcțiile acestuia, spre deosebire de metodele menționate mai sus.

În schimb, durata de viață a unei astfel de metode de protecție este foarte mică, ceea ce înseamnă că device-ul tău va căpăta un aspect uzat în scurt timp de la aplicarea acesteia. Pe lângă asta, o folie de plastic deține o rezistența foarte mică la șocuri și zgârieturi și este foarte greu de montat, orice mică greșeală însemnând o nouă folie.

 Dar asta nu înseamnă că nu există soluții.

 

Când am început să lucrăm la o folie pentru noul model de Samsung Galaxy Fold, ne-am întrebat cum o să reușim să oferim cel mai înalt grad de protecție pentru un telefon care nu respectă design-ul clasic cu care am lucrat până acum.

Am luat pe rând fiecare caracteristică și am început să lucrăm la design.

Folosindu-ne de elasticitatea care caracterizează folia Alien Surface am reușit să realizăm un model și pentru acest device. 

Ulterior, prin testele efectuate pe dispozitiv la sediul nostru s-a demonstrat ca folia poate fi folosită cu succes pe ecranele pliabile.

Totodată, folia de protecție Alien Surface oferă rezistență împotriva șocurilor ușoare și zgarieturilor, fapt datorat materialului din care este realizată - tehnologia folosită în realizarea foliei a fost dezvoltată de Nasa și este utilizată în domeniul militar american pentru a proteja elicea elicopterelor împotriva prafului și pietrișului - iar pe langa asta, cu o grosime de doar 0.17mm, e aproape invizibilă.

În cazul în care vrei să afli mai multe despre noua folie Alien Surface, găsești mai multe detalii aici!

alien-surface-de-ce-sa-tii-cont-cand-alegi-o-folie-de-protectie-4-samsung-galaxy-fold


Înapoi la blog