Cele mai importante 5 lucruri pe care TREBUIE să le faci cu noul tău smartphone Samsung

Ai intrat în posesia unei comori. Despachetezi ceva ce îți doreai de multă vreme. Așa se întâmplă când este vorba și despre brandul tău preferat. Deschizi cutia, miroase a nou. Cel puțin așa ți se pare. În cel mai scurt timp, acel ceva va trece la statutul de „cel mai bun prieten”. 

E noul tău smartphone Samsung. Felicitările noastre pentru alegere! Ai de-a face cu o sumă de funcționalități smart, date de un sistem de operare performant, învelit într-o „carcasă” sexi și modernă. 

Ce urmează? Statisticile spun că, pentru cei mai mulți dintre clienții noștri, primele 5 lucruri pe care TREBUIE să le facă cu un telefon mobil Samsung după prima pornire sunt un mister, care se va desluși pe măsură ce folosesc telefonul. Dorim însă să te scutim de acest proces, și să ți le servim pe tavă, pentru ca tu să te bucuri pe deplin de noua achiziție, chiar din ziua 1.

Folie și husă! Acum! 

Folia te salvează de zgârieturile de pe ecran sau chiar de spargerea acestuia, în timp ce husa protejează restul dispozitivului. Dacă nu ești fanul huselor, poți să optezi pentru o folie pentru spatele telefonul, care îți va oferi protecție 360º - ecran, spate și laterale.  Indiferent de opțiunea pentru care optezi,  este o achiziție pe care ar trebui să o faci odată cu dispozitivul, iar dacă nu ai făcut-o încă, e timpul. 

La capitolul folii, îți recomandăm cu precădere foliile Alien Surface, despre care găsești detalii aici. Îți mai recomandăm să urmărești și filmulețul de instalare, deoarece, ce crezi? Poți să îți instalezi singur folia, fără nicio problemă.

Apreciază și analizează

 

Source: Unsplash 

Suntem siguri că ai făcut deja asta, dar poate ai omis să descoperi toate funcționalitățile aparente. Localizează senzorul de amprentă, butonul de deblocare, controalele de volum, sertarul pentru sim și card, camera video, mufele USB și, dacă există, ieșirea pentru Jack. După ce vezi unde sunt localizate, este timpul să te obișnuiești cu toate. Dar asta vine în timp. Important este în primul rând să le găsești pe întuneric și mai apoi cu ochii închiși.

Securizează-ți dispozitivul

Source: Unsplash

Acesta este un pas important peste care mulți utilizatori sar în primă instanță. Dacă și tu ai sărit peste acest proces în primul setup, poți accesa funcționalitățile mergând la Settings > Biometrics and security

În următoarea perioadă de timp, telefonul tău va stoca un număr mare de informații sensibile, mai ales dacă faci achiziții online, folosești internet banking sau folosești localizarea activă. 

Securizează-ți informațiile folosind toate metodele de blocare și deblocare pe care le ai la îndemână. Îți recomandăm setarea unui PIN și a unei amprente, și deblocarea biometrică prin face recognition.

Asigură-te că ai ultimele update-uri

Source: Unsplash

Există șanse foarte de mari ca dispozitivul tău să aibă nevoie de ultimele update-uri de sistem, ori de securitate. Uneori vor fi corecții minore sau îmbunătățiri ale vitezei. Alteori, versiuni complet noi de Android așteaptă - mai ales dacă noul dvs. telefon este pe piață de ceva timp - să ia locul sistemului învechit. 

Puteți verifica cele mai recente actualizări de software accesând Settings > About phone > System updates. Asigură-te că noul tău prieten este sănătos și complet din punct de vedere al sistemului. Va face diferența pe viitor.

Conectează-te la contul Google și construiește-ți companionul după nevoile tale

Source: Unsplash

Conectarea la contul personal Google permite sincronizarea datelor, aplicațiilor, a contactelor, istoricului apelurilor și a mesajelor, precum și transferul setărilor de bază între dispozitive. Este cel mai simplu mod de a-ți transfera personalitatea de pe vechiul dispozitiv sau a-l împărți cu multitudinea de dispozitive pe care le deții. 

Poți să sari peste acest pas, dar îți recomandăm cu seriozitate să nu o faci. Telefonul tău funcționează pe baza sistemului de operare Android oferit de Google. Mai toate funcționalitățile de care poți beneficia gratuit se rezumă la sincronizarea cu un cont Google. Google Photos, pentru stocarea gratuită a fotografiilor în Cloud, Calendarul și aplicația de Email, Asistentul virtual și funcția de Backup sunt doar cateva dintre cele mai importante aspecte ale sistemului de operare.

Și o ultimă recomandare…

Nu uita să te bucuri de noul tău telefon. Fă cât mai multe poze, dă cât mai multe telefoane, joacă-te și distrează-te în măsura timpului liber disponibil. Să îl păstrezi fericit/ă!

 

 

Înapoi la blog