7 sfaturi pentru a-ţi proteja telefonul pe timp de vară

Vara este anotimpul preferat al petrecăreților, așadar, este foarte probabil că telefoanele noastre suferă cel mai mult în această perioadă - din neatenție sau pur și simplu pentru că practicăm obiceiuri dăunătoare în urma cărora telefonul se poate supraîncălzi și ne poate pune în pericol sănătatea. 

Pentru a-ți proteja integritatea corporală și financiară, precum și cea fizică a telefonului tău, ți-am pregătit 7 sfaturi pentru a-ţi proteja telefonul pe timp de vară.

 

1. Încarcă-ți telefonul în spații răcoroase și ferite de soare

 Căldura pe care soarele o emană va fi bonusul de care telefonul tău nu are nevoie, mai ales atunci când este la încărcat. Se poate produce un transfer de electricitate către bateria telefonului, iar acest lucru îl supraîncălzește. Din același motiv, nu ar trebui să îți lași telefonul sub perne, pături sau alte materiale care favorizează încălzirea.

 

protectie telefon

Așa nu ;)

 

2. Păstrează-l într-un mediu uscat și curat

 În special dacă mergi la mare, ai grijă să-l păstrezi departe de apă și praf. Cel mai indicat este ca atunci când mergi pe plajă să lași telefonul la cazare și să nu-l iei cu tine. Totodată, folosește o protecție solară care se absoarbe rapid pe față, astfel riști să o întinzi pe tot ecranul la primul apel primit.

Dacă ai nevoie de indicații, folosește o hartă tradițională sau întreabă un localnic, iar acest lucru îl poți pune în practică chiar și atunci când te întorci acasă în oraș.

Încearcă să reduci expunerea la soare a telefonului și nu-l utiliza decât dacă este absolut necesar atunci când ești în bătaia soarelui.  Dacă ți-ai lăsat telefonul în lumina directă a soarelui, este recomandat să îl pui la încărcat abia peste 4 ore, în cel mai bun caz.

 

3. Nu-ți lăsa telefonul în mașină 

 Studiile arată că o mașină parcată la soare la 35°C poate atinge temperaturi de 46°C  într-o singură oră. Crezi că este o idee bună să-ți lași telefonul la asemenea temperatură? Da, nici noi nu credem că este o idee prea bună. 

Soluția? Nu-l pune nici în buzunar…

 

4. Scoate-ți telefonul din buzunar

 Bateria unui telefon supraîncălzit te poate pune în pericol deoarece există posibilitatea ca bateria să ia foc sau să explodeze. 

Pereții buzunarului în combinație cu căldura corpului tău nu-i va permite să se răcească și va favoriza supraîncălzirea telefonului. Cel mai bun loc pentru un telefon este la umbră și într-o poziție care să-i permită ventilarea.

 

protectie ecran telefon

 

5. Nu-l pune în locuri accesibile celor mici sau predispuse accidentelor

 Ai grijă de telefonul tău, șansele ca să-l repari devin minime când te gândești la studiul realizat de SquareTrade care sugerează că 65% dintre oameni evită să repare un ecran fisurat, iar 38% dintre aceștia nu le repară niciodată. Șansele să-ți fisurezi ecranul în timpul verii sunt mult mai probabile din simplul fapt că suntem mult mai activi decât în celelalte anotimpuri. 

Pentru o protecție suplimentară, aplică noua folie de protecție Alien Surface cu grad de rezistență militar și tehnologie auto-heal. Este aproape invizibilă, are o grosime de doar 0,17 milimetri și asigură o protecție 360º pentru ecran, spate și laterale. 

 

folii de protectie telefon Alien Surface

 

6. Nu-l pune peste laptop sau alt dispozitiv electronic

 Nu este recomandat să vă puneți dispozitivele electronice unul peste altul. Aceste dispozitive emit căldură și, însoțite de căldura verii, acestea se pot deteriora, iar ecranele dispozitivelor care suportă greutatea celorlalte pot suferi șocuri.

 

7. Nu uita să folosești ”modul avion”

 Pentru a ajuta telefonul să se răcească poți pune telefonul pe modul avion, astfel nu vei fi tentat să stai pe telefon și îi vei permite să-și stabilizeze temperatura. Limitează pe cât posibil utilizarea telefonului pe timp de vară.

 

Dar unul dintre cele mai importante sfaturi este să fii conștient de riscurile la care te expui utilizând telefonul în mod necorespunzător pe timp de vară și să eviți aceste practici care îți pot pune în pericol sănătatea și care pot dăuna, totodată, stării de funcționare a dispozitivului tău mobil.

Înapoi la blog